Monday, 11 February 2019

Caving @ Gua Tempurung

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selepas hampir setahun, kita sambung lagi dengan entry jalan-jalan Perak. Kali ni cerita pasal masuk ke Gua Tempurung.

Caving di Gua Tempurung


Saturday, 9 February 2019

India Trip Part 2 - Golden Triangle

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Kita sambung ya. Sementara tengah bersemangat ni. Hehe. Kalau sebut trip "Golden Triangle", ianya merujuk kepada 3 bandar utama di utara India yang selalu jadi tumpuan pelancong: Delhi, Agra dan Jaipur. Majoriti tarikan pelancong di area ni ialah bekas tinggalan empayar Mughal yang pernah berkuasa di India dulu.

Old Delhi - pemandangan dari atas menara Masjid Jama

India Trip Part 1: Kashmir

Assalamualaikum & Salam sejahtera

Kashmir. Paradise on earth, kata orang. Cantik, dengan pemandangan Banjaran Himalaya dan snow-capped mountains.

Gulmarg, Kashmir

Sunday, 3 February 2019

India Trip - Itinerari dan Tips

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Baru selesai menjelajah India. Sementara semuanya masih fresh dalam kepala, saya nak share beberapa maklumat tentang negara hebat ni. :)


India's most famous icon: Taj Mahal

Thursday, 27 December 2018

Singapore Solo Trip 3D2N Part 2: Itinerari

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Orait kali ni nak sambung cerita pasal Seingapura dengan lebih lanjut, berserta dengan tips2 dan itinerari saya untuk memaksimumkan masa kat sana.

Ikon Singapura

So here goes, Singapore Part 2.


Sunday, 25 November 2018

Singapore Solo Trip 3D2N Part 1 - Tips dan Nasihat

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Saya suka jalan-jalan lepas habis menempuh sesuatu event penting dalam hidup. Kali ni dah berjaya lalui viva untuk Master degree saya, jadi saya decide untuk ke Singapura, negara jiran yang cukup dekat ni. Asalnya nak pergi dengan geng, tapi takde sesiapa yang available (sebab trip ni last minute). Mengenangkan cuti saya dah diluluskan, sayang pulak tak jalan, so, jalan je la sorang2 pun. Hehe :p

The Iconic Merlion and Marina Bay Sands


Friday, 28 September 2018

Mencari travel buddies - ski trip di Kashmir

Assalamualaikum & Salam sejahtera.

Saya perlukan travel buddies. Saya nak ke India bulan Januari 2019 insyaAllah. Plan untuk belajar dan main ski di Gulmarg, Kashmir. Skiing in the Himalayas! Haa cool tak? Kenapa nak cari travel buddies? Sebab sekarang ni kami berdua je. Memang boleh je nak pergi, tapi kos mahal sikit. Kalau ramai sikit dapat la murah sikit kan.

Siapa yang berminat boleh teruskan membaca, pastu kalau nak join contact saya ye!

Ski di Kashmir!